Muzeji

Na Rogljevačkim pivnicama, Domaćinstvo Radosavljević, omogućiće turistima uživanje u razgledanju pravih muzeja: dva zatvorenog tipa u adapriranim pivnicama i trećeg pod vedrim nebom – na otvorenom.
U prvom Muzeju nalaze se istorijski tragovi nekoliko civilizacija, počev od bronzanog doba, Rima, Vizantije, do modernijeg doba. U Muzeju su izloženi brojni eksponati, oruđe i oružje, koje su Radosavljevići s godinama sakupljali, kupovali, otkupljivali iz okruženja za potrebe rogljevačkog Muzeja, a među njima ima i predmeta koje su sami pronašli tragajući za istorijskim korenima ovog mesta na koje su se njihovi preci doselili pre skoro 4 veka.
Posebno atraktivan i veoma zanimljiv je drugi Muzej Radosavljevića, prirodnjački, u kome su izložene kosti mamuta i lobanja preistorijskog govečeta.
Posetioci Rogljevačkih pivnica i turisti posebno uživaju u ponudi trećeg Muzeja na otvorenom. Ovaj prostor pod vedrim nebom je u potpunosti opremljen posudama i opremom za dopremu, preradu i čuvanje vina, tako da je ovde moguće prisustvovati jednoj savršeno organizovanoj prezentaciji tzv. rogljevačke berbe grožđa, uz mnogo narodnih i tradicionalnih običaja koji je prate.


Kliknite na sliku da je uvećate