O nama

Sledeći viziju svojih predaka koji su se u Krajini nastanili još u 17. veku, u vreme velike seobe Srba, porodica Radosavljević već nekoliko decenija posvećeno i predano, na prostoru Rogljevačkih pivnica, razvija svoju vinsku i turističku priču u koju su utkali istoriju i tradiciju.

Prva pivnica Radosavljevića, sagrađena u 17. veku, predstavlja okosnicu razvoja uglednog i poznatog Seoskog turističkog domaćinstva Radosavljević, smeštenog u srcu krajinskog vinogorja na osunčanim padinama Timoka. Ovo domaćinstvo ima dvadesetak pivnica koliko ih je u međuvremenu otkupilo, stavljajući ih u funkciju razvoja seoskog turizma. Neke od njih su adaptirane u konake sa konobama, neke u vinarije i dve u muzeje zatvorenog tipa.

Domaćinstvo Radosavljević uz funkcionalne smeštajne kapacitete koje ima u ponudi, za goste i posetioce organizuje obilaske svih znamenitosti na području pivnica. Pre svega objekata u svom sastavu, muzeje i vinarije, gde je moguća degustacija najkvalitetnijih pića spravljenih po tradicionalnoj tehnologiji.

Vina i rakije iz podruma Radosavljević se redovno iznose na bogatu etno trpezu tokom svečanih i poslovnih ručkova u konobama ovog domaćinstva.

'Bez obzira gde ideš, bez obzira na vreme, uvek nosi svoje sunce sa sobom'.